BiografijaDiskografijaKoncertiGlasovi DalmacijeGalerija slikaPressKontakt
  Trenutno se nalazite: glasovi dalmacije Engleski  
 

Glasovi Dalmacije je projekt na kojem sudjeluju Black Coffee i ženska klapa Mendula.

Ovim projektom grupa pokušava reafirmirati staru zaboravljenu dalmatinsku pjesmu, interpretirajući je u svom izvornom obliku uz korištenje elemenata jazz glazbe i World Music pokreta. Black Coffee ima jedinstveni izričaj na ovim prostorima.

Originalnost i autentičnost, te samim tim neusporedivost sa bilo čim poznatim, su glavne karakteristike ovog projekta, koji je naišao na veliko zanimanje i pozitivne kritike u inozemstvu.

Na programu su zastupljene i kompozicije hrvatskih autora poput Ljube Stipišića, Zvonka Kerana i Zdenka Runjića, tako da je glazba Dalmacije obuhvaćena u gotovo svim njenim vidovima. Premijera ovog projekta je bila na Jazz for Peace festivalu u Pescari 2003.

Zajedno sa klapom Mendula, nastupaju promovirajući ovaj jedinstveni projekt spoja jazza i dalmatinske pjesme, a za album "Krijanca" 2004. godine, dobili su dva Porina - za najbolji album i izvedbu te godine.
Projekt "Glasovi Dalmacije" promoviran je izvan Hrvatske na festivalima u Italiji, Sloveniji i Austriji - Jazz for peace Pescara 2003, Chieti jazz festival 2005, Alpe-adria festival Maribor Slovenija etc.

U pripremi je novi album s klapom "Mendula", koji bi trebao izaći na proljeće 2007. (Video_1)

     
 
 
     
biografija | diskografija | novosti | glasovi dalmacije | galerija slika | press | kontakt
  (c) 2006 - BLACK COFFEE - Sva prava pridržana.